Lisätty todellisuus tuo tuote-esiteet uudelle tasolle

Lisätty todellisuus luo aivan uuden ulottuvuuden tuotteiden ”realistiseen” esittämiseen esitteissä, ohjekirjoissa, tuotekatalogeissa, messuilla tai tapahtumissa.

Lisätty todellisuus tekee tuotebrändeistä houkuttelevampia ja ymmärrettävämpiä. AR ominaisuuksien myötä konkreettisia tuotteita ei tarvitse rakentaa ja raahata esittelyä tai myyntiä varten paikan päälle.

Esitteisiin saadaan AR-teknologian myötä modernia, mielenkiintoista sisältöä: AR (eli Augmented Reality, eli lisätty todellisuus) yhdistää fyysistä ja digitaalista ympäristöä ja luo näin uudenlaisia kokemusympäristöjä. AR-teknologian avulla tuote herää henkiin ainoastaan skannaamalla tunnistekoodi tai tunnistekuva paperilta.  Lopputulos on kuin virtuaalinen pienoismalli esitteen pinnalla.

Toteutimme FläkGroupille 3D-myyntikonfiguraattorin lisäksi esitteisiin upotetun AR-ominaisuuden. FläkGoupin esimerkissä erilaisten taloratkaisujen asuntokohtaiset ilmanvaihdot havainnollistetaan AR-teknologian avulla. Tabletilla skannattavassa 3D pienoismallissa asuntokohtaiset ilmanvaihtokanavat sekä ilman kulkusuunta (tulo- ja poistumiskanavat) näkyvät.

3D-myyntikonfiguraattorin avulla FläkGroupin ratkaisut ovat helposti esiteltävissä ja näin ollen myyntityö helpottuu ja saadaan aikaan entistä parempi asiskasymmärrys ja käyttäjäkokemus.

Sovellus oli esillä FinnBuild rakennus- ja talotekniikka-alan messuilla 10.-12.10.2018

 

Kuva ja animaatio kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa

Tämä pitää todella paikkaansa: Tabletin näytöllä 3D mallia katsomalla esittelijän tai myyjän ei tarvitse todellakaan käyttää montaa sanaa selittääkseen ilmanvaihdon tekniikkaa ja ideaa kyseisessä talossa.  Tämä, jos mikä on erittäin suuri lisäarvo myynti- ja tuote-esittelytyöhön.

 

Tavalliseen paperiesitteeseen on lisätty tunnistekuva

Tabletilla skannattava tunnistekuva nostaa paperilta esiin tabletin ruudulle näkyviin 3D mallin kerrostalosta.

Ilmanvaihtosysteemiä pääsee tutkimaan häkellyttävän läheltä, eri kuvakulmista.

 

Tunnistekuvan avulla sovellus siis tunnistaa ja tuo esiin 3D-mallin. Mallia voi katsella tavallisella mobiililaitteella, älypuhelimella tai tabletilla. Tunnistekuva voi olla kuva, laatikko, sylinteri tai esine. Sen voi lisätä esimerkiksi esitteeseen, tarraan tai seinään. Omaa brändiä pystyy nyt tuomaan esille esimerkiksi messuilla pienen tunnistekuvan avulla näyttävinä kokonaisuuksina VAU-efektien saattelemana.

 

Lisäarvoa ja helpotusta myyntityöhön

 

Tämän päivän myyntityöskentelyn avainsanoja ovat täydellinen loppukäyttäjäymmärrys, henkilökohtainen osto-, sekä käyttäjäkokemus. Sovelluksillamme pystytään parantamaan jokaista näitä osa-aluetta.

Puhumattakaan siitä, että kaikki myyntityössä tarvittava informaatio voidaan sisällyttää yhteen ja samaan, offline tilassa toimivaan sovellukseen, joka kulkee aina mukana tabletilla.

 

3D-myyntikonfiguraattorit mahdollistavat:

– Kokonaisvaltaisen kuvan ja nopean ymmärryksen valmisteista tai tuotteesta.
– Prosessikuvaukset interaktiivisesti ja ymmärrettävästi.
– Ensimmäisen persoonan kokemuksen tuotteesta.

FläkGroupille toteuttamassamme räätälöidyssä sovelluksessa nämä kaikki mahdollisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Myyjä tai tuote-esitelijä saa artikuloida erittäin selkeästi ja tarkasti, jotta saa varmasti ilman kuvia tai videoita itsensä ymmärretyksi. Onneksi koko prosessi helpottuu tabletilla kulkevan sovelluksen myötä.

Talokokonaisuuden valinnan jälkeen ilmanvaihtokokonaisuutta voi tarkastella pelkistetysti tai yksityiskohtaisesti eri kuvakulmista. 3D-mallissa näkyy ilman kulkusuunta, sekä ilman poisto ja -ottokanavat. AR -tekniikalla toteutettut prosessikuvaukset helpottavat myös omalta osaltaan tuotteen ja koko kokonaisuuden ymmärtämistä. Sovelluksen avulla saadaan aikaan kokonaisvaltainen kuva ja nopea ymmärrys valmisteista tai tuotteesta. Loppukäyttäjäymmärrys paranee, kun ilmanvaihtokanavat, ilman kulkusuunnat, jne. voidaan havainnollistaa 3D-muodossa. Katsoja näkee omin silmin tekniikan ja saa kokonaisvaltaisen ymmärryksen toimintaperiaatteesta.

 

Mukana kulkeva tablet ja offlinetilassa toimiva myynnin ja esittelyn tueksi rakennettu 3D-konfiguraattori helpottaa myyjän työtä huomattavasti. Sovelluksen kautta päästään käsiksi esitteisiin, jotka muuten olisivat erillisinä tiedostoinaan, milloin missäkin.

Myös erilaiset ratkaisut, koneet ja niiden ominaisuudet voidaan tuoda esille samaan sovellukseen. Näin myyntityö helpottuu taas askeleen verran.

 

Summa summarum: käyttökokemukset ja terveiset FläkGroupin suunnalta meille ovat positiivisa. FläktGroup on uusi markkinajohtaja Euroopassa energiatehokkaiden ilmankäsittelyratkaisujen toimittamisessa ja sen tavoitteena onkin olla ilmanvaihdon ylivertainen osaaja ja tiennäyttäjä.

On hienoa, että saimme toteuttaa heille tämän kokonaisuuden.

 

Tutustu muihin toteuttamiamme ratkaisuihin tästä

 

HERÄSIKÖ MIELESSÄSI KYSYMYS? OTA YHTEYTTÄ!


 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone