HoloLens AR-lasit: versio 2 markkinoille jo tänä vuonna?

 

Hyviä uutisia lisätyn todellisuuden (AR, eli Augmented Reality) saralta: Microsoft aikoo tuoda HoloLens AR-laseista 2 version markkinoille viimeistään vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä. Joidenkin lähteiden mukaan alkuperäinen julkistus olisi jo kuluvan vuoden toisella puoliskolla. Tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä annettu, jäämme siis odottamaan tarkempaa julkaisupäivää.

Siinä missä Apple käyttää tulevaisuuden laitteissaan kolkkoja koodinimiä, on Microsoft antanut HoloLens 2 versiolle kotoisammin koodinimen ”Sydney”. Jo nykyisellään lasit ovat erittäin hyvä lisä lisätyn todellisuuden parissa työskentelyyn monine mahdollisuuksineen, mutta tulossa on vielä huikeammat lasit. Etenkin, jos on uskominen nyt julkisuudessa oleviin tietoihin.

 

Uudet ominaisuudet

Laajempi näkökenttä
Laseissa kerrotaan olevan ensimmäistä versiota laajempi näkökettä. Nykyisissä laseissa on tällä hetkellä osittain kapeahkolta tuntuva 35 asteen näkökenttä, johon kuitenkin käytön myötä tottuu. Patenttihakemuksen mukaan näkökenttä voisi laajentua jopa 70 asteeseen. Toki lopullinen tulos voi olla mitä tahansa. Lasien yksi ”heikkous” kuitenkin on juurikin näkökentän suppeus, joten järkevältä tuntuisi panostaa sen kehittämiseen.

Parempi suorituskyky
Lasien 2 versiolle on tarkoitus tuoda enemmän tehoja uudella parannellulla Kinect sensorilla, johon on integroitu tekoäly. Tällöin mahdollistuisi entistä tehokkaampi tehtävien suorittaminen niin kuvan kuin äänentunnistuksenkin suhteen ilman, että dataa pitää käsitellä erillisessä pilviverkossa. Kyseinen projekti kantaa nimeä Kinect for Azure, josta Alex Kipman on kirjoittanut LinkedIn artikkelin. Myös Microsoftin erityisesti HoloLens -laseille kehittämä multiprosessori HPU, eli Holographic Proseccing Unit päivittyy uudempaan, entistä tehokkaampaan muotoon. Tämä puolestaan mahdollistaa entistä pienemmän latenssin, sekä lisää lasien tehoa. Yhtäjaksoiseen käyttöön on luvattu lisäaikaa nykyistä kolmea tuntia enemmän.

Hinta
Ehkä eniten kiinnostava tieto on hinta. Microsoft aikoo laskea hintaa tämän hetkisestä 3500 eurosta alemmas. Tosin tarkempaa tietoa hinnasta ei vielä kuitenkaan ole annettu julkisuuteen.  On kuitenkin selvää, että tämän hetkisellä hinnalla lasit jäävät hyödyntämättä täydellä teholla.

Joka tapauksessa nyt on hyvä aika alkaa suunnittelemaan juuri sinulle sopivaa sovellusta HoloLens -laseille helpottamaan työskentelyä esimerkiksi tuotesuunnittelun tai huolto- ja kasaustoimenpiteiden parissa.

Ota yhteyttä: Aki Vänskä, tel. +358 44 777 0744

 

 

Lue lisää aiheesta:

Magic Leap: Uudet kauan odotetut AR-lasit markkinoille

HoloLens AR-lasit, mitkä ne ovat ja vinkkejä käyttökohteisiin eri aloille

HoloLens projekti IoT-tiedon esittämiseen ja prototyypin tarkasteluun

Applelta tulossa uusi lisätyn todellisuuden laite koodinimellä T288

5G verkon myötä lisätty todellisuus tulevaisuudessa uudelle tasolle

IoT-teknologiaa parhaimmillaan: robottiohjaus lisätyn todellisuuden keinoin

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone